Tijdens mijn HEAO-opleiding kwam ik in het eerste jaar in aanraking met het vak marketing. Hier ontstond mijn passie voor marketing en de keuze voor commerciële economie in het tweede jaar was snel gemaakt. Nu, 20 jaar later en ervaring in verschillende bedrijfstakken en organisaties, is mijn enthousiasme voor het vak alleen nog maar vergroot. 

In de jaren voor LIV communicatie heb ik 18 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. 


De RuwBouw Groep

Sinds 16 maart 2016 is De RuwBouw Groep de nieuwe naam voor CRH Structural. De RuwBouw Groep staat aan de basis van beter bouwen. Ik was verantwoordelijk voor de interne en externe introductie van de nieuwe identiteit en bedrijfsnaam. Hiervoor heb ik het communicatieplan geschreven, de huisstijl en communicatie-uitingen ontwikkeld en de campagne opgezet. Onderdeel van de campagne was het ontwikkelen van een klant-event.

CRH Structural

CRH Structural is in 2013 opgericht. Met 5 sterke merken bood CRH Structural oplossingen voor alle wand-, vloer- en casco-oplossingen voor de woning- en utiliteitsbouw. Van januari 2013 tot maart 2016 heb ik bij CRH Structureel als communicatiemanager gewerkt. Mijn belangrijkste taak was het nieuwe bedrijf op de kaart zetten, waarbij het uitgangspunt was om vanuit de merken Calduran, Dycore, Heembeton, Alvon en Stalius te blijven communiceren. Hiervoor heb ik de huisstijl en communicatiemiddelen in de nieuwe look gerealiseerd. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het PR- beleid en de communicatie van productintroducties, zoals Pull & Play. Sinds 2015 was ik projectleider van ‘ontwikkelen nieuwe corporate identiteit.’ Hieruit volgde de nieuwe merkstrategie en de nieuwe naam, De RuwBouw Groep.

Calduran Kalkzandsteen

Calduran, sinds 2013 een merk van CRH Structural, produceert kalkzandsteen elementen, blokken en stenen voor de Nederlandse, Belgische en Duitse markt. Van 2010 tot 2013 heb ik als marketing- en communicatie professional vele mooie projecten kunnen oppakken en uitvoeren, zoals het maken van het MVO- verslag, het organiseren van verschillende bouw- en agrarische beurzen, het tot stand brengen van een nieuwe website en het organiseren van een groot jubileumfeest voor medewerkers en relaties.  

NVGP

NVGP is de branche-organisatie voor groothandelaren in papier en verpakkingsmaterialen. Van 2006 tot en met 2010 was ik directeur van deze actieve branche-organisatie met ruim 120 leden. Ik ondersteunde de leden o.a. op het gebied van wet-en regelgeving, door bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten te organiseren. Daarnaast organiseerde ik beurzen, verzorgde de nieuwbrieven en ontwikkelde ik de website. 

AVR

AVR is Nederlands grootste verwerker van niet-herbruikbaar afval. Ruim 7 jaar, van 1999 tot en met 2006 heb ik met veel plezier diverse communicatie- en marketingfuncties uitgevoerd. Van het ontwikkelen en uitvoeren van een corporate campagne tot het uitvoeren van klanttevredenheidsonderzoeken, van het het organiseren van mooie klantevents, bijvoorbeeld Concert aan de Maas, tot het ontwikkelen van marketingcommunicatiemiddelen en van het opzetten en uitvoeren van het sponsorbeleid tot het maken van de jaarverslagen. 

Parkeerbedrijf Rotterdam

Van 1998 tot 1999 heb ik als marketing-medewerker gewerkt bij deze tak van de gemeente Rotterdam. Mijn belangrijkste taak was om te onderzoeken hoe de klanttevredenheid verhoogd kon worden en hiervoor projecten op te zetten.